Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2016

HImachal Pradesh General Knowledge - HPSSSB and HPAS Exams questions | HP GK

1. What is the height of Shipki pass?
Ans: 4500 m

2. Shimla's boundary is touched by which other states/districts?
Ans: Sirmour, Uttarakhand, Solan and Mandi

3. Which festival in Kullu is dedicated to sage Parshuram?
Ans: Bhunda


4. Who built the Hidimba temple?
Ans: R. Bahadur Singh

5. What is the height of Shilla peak?
Ans: 7050m

6. Who wrote the book "Praachin Himachal"?
Ans: L.C Parathi

7. Where is Dashahar Lake situated?
Ans: Mandali (Kullu)

8. Kunah Khad is a tributary of which main river in Himachal Pradesh?
Ans: Beas

9. Mansarovar Lake is the source of which main river?
Ans: Satluj

10. Raja Rattan Chand ruled over which famous province?
Ans: Kahloor

11. Buddhism is mainly prevalent in which District of Himachal Pradesh?
Ans: Lahaul Spiti

12. Trigarta is the ancient name of :
Ans: Kangra

13. Haryana lies to which direction of  H.P?
Ans: South

14. Where's Tibet government in exile?
Ans: Dharamshala

15. What is the height of Solan?
Ans: 1477m